fbpx

נגרוני – הרוזן האדום

נוצר בפירנצה, איטליה, בשנת 1919, הוא נקרא על שמו של הרוזן קמילו נגרוני, שרצה גרסה חזקה יותר של הקוקטייל האהוב עליו, האמריקנו. הוא מורכב מחלקים שווים של ג'ין, ורמוט מתוק וקמפרי, זהו משקה גדול מסך חלקיו.

פשטות היא המפתח כשמדובר בנגרוני, ואולי זאת בעצם הגדולה שלו שלו. אתה לא צריך ציוד מיוחד או מרכיבים נדירים. עם זאת, עבור קוקטייל שיש לו רק שלושה מרכיבים עיקריים, האיזון יכול להיות מעט חמקמק. הג'ין מספק בעיטה בוטנית ומתפקד כעמוד השדרה, הוורמוט המתוק מוסיף מורכבות ותווים צמחיים, והקמפרי מציע ניגודיות מרירה שהופכת את המשקה למרענן להפליא. בשילובם, המרכיבים הללו מציעים סימפוניה של טעמים שמרקדים על החך – מר, מתוק, עשבוני והדרי בבת אחת.

הנגרוני הוא רב תכליתי להפליא. ניתן להגיש אותו עם קרח, והוא פועל כאפריטיף או כדיגסטיף. לנגרוני צספר וריאציות מעניינות. הנגרוני סביאטו המחליף את ג'ין בפרוסקו. הבולווארדייה מחליף את הג'ין בבורבון. כל וריאציה נותנת גישה שונה אך שומרת על המהות הנגרונית המובהקת.

כדי להכין נגרוני מושלם, קחו בחשבון מרכיבים איכותיים. השתמשו בג'ין לונדוני יבש טוב, ורמוט מתוק יוקרתי כמו אנטיקה פורומלה, וכמובן, קמפרי. מערבבים את הרכיבים על קרח ומקשטים בקליפת תפוז, לא רק להצגה אלא כדי להוסיף שפריץ של ניחוך הדרים שמעצים שמשפר את טעמו של הקוקטייל.

לסיכום, הנגרוני הוא קלאסיקה על זמנית, שכבות הטעמים יוצרות חוויה מורכבת אך נעימה שנשארה רלוונטית מאה שנה לאחר יצירתו.

אהבתם? שתפו

פוסטים נוספים

דילוג לתוכן